The Divine Life Society
Afdeling Aalst
Homepage
Titel YOGAKOMPAS
Blz. 179 blz., geÔllustreerd
Inhoud: Inleiding
Voorwoord, Nirmala
Kriyaa Karma Yoga, Siva
Een Gedicht van Swami Sivananda
Yogafilosofie, Narayan
Een Gedicht van Swami Sivananda
Yoga Darshana, Maharshi Patanjali
Aatma Bodha, Zelfkennis, Shankaracharya
Sivananda Gietaa, een autobiografie van Swami Sivananda in zijn eigen handschrift, met vertaling.
INFORMATIE OVER ONZE PUBLICATIES
Dit boek is uitverkocht,
Nu Gratis download van pdf versie"Yoga Magazine, Licht van Sivananda"
Vraag een proefnummer: Yoga c/o Kiekens, Volksverheffingstraat 95, B-9300 Aalst
tel. 053-777490, e-amail: Yoga Vedanta Aalst

De Yogafilosofie kan worden samengevat in enkele korte zinnen.

Vele Yogis en wijzen hebben dat trouwens gedaan. Vaak op zo'n eenvoudige manier dat vele mensen het niet eens willen geloven.

Bovendien is de menselijke geest zo ingesteld dat hij zelfs waarheden die hij ten volle onderschrijft vlug vergeet. De ideeŽn moeten dieper gaan dan de bewuste geest en doordringen in de domeinen van het gevoel. Ze moeten niet alleen je denken veroveren, maar ook en vooral je hart; dan ben je veilig. Om die reden legt Yoga zo'n grote nadruk op dagelijkse oefening en studie en hechten wij zo'n enorm belang aan onze publicaties. Wij willen onze leden en alle zoekers zoveel literatuur brengen als maar enigszins mogelijk is, om ze een degelijk en diepgaand inzicht te geven in Yoga en ze aan te moedigen in hun oefening en beleving.

Na "Wegwijs in Yoga", een uitstekende handleiding voor beginners, "Yogagids", een prachtige inleiding tot meditatie, en "Sivananda 'Onthoud. Vergeet.' portret van een Yogi", een biografie van Swami Sivananda, stichter van The Divine Life Society en onze spirituele Meester, en enkele andere publicaties, bieden wij aan al onze leden, lezers, zoekers, Yogis, Yogaleraars dit nieuwe boek aan.

Het bevat een groot gedeelte van de leerstof van de Yoga Academie.

Siva beschreef de Kriyaas voor ons maandblad. Ze werden opnieuw bewerkt en geÔllustreerd in dit boek opgenomen. Narayan werkte zijn notities van de Yoga Academie om in de vorm van genummerde ideeŽn. De hoofdbron van die notities was de cursus die werd gegeven in 1970 in Rishikesh door Swami Krishnananda aan leerlingen van over de hele wereld, onder wie Siva, die de lessen opnam.

Deze cursus is in feite een commentaar op Maharshi Patanjali's "Yoga Darshana", een beroemd geschrift, dat eveneens -en voorzien van een korte commentaar in dit boek werd opgenomen. Enkele andere hoofdstukken maken het nog boeiender en vollediger. Ze hebben alle een verband met de Yoga Academie.

Sivanarayan