The Divine Life Society
Afdeling Aalst
Homepage


YOGACURSUS 1

Siva

PRAANAAYAAMA

Ga dan rustig rechtop zitten en beoefen Bhraamarie: rustig, rustig diep inademen en met een gezoem in de keel zo langzaam en gelijkmatig mogelijk uitademen. Beleef de diepe rust daarin.

Tienmaal.

MEDITATIE

Laat dan weer de blik rusten op het vierkant, in het besef dat het niet zozeer om het symbool gaat. dan wel om dat wat het symboliseer : het Zelf of Bewustzijn, een Toeschouwerschap met andere woorden, dat alles, ook het wondere ding achter je oude zelfbeeld, of dezelfde basis, zonder keuze, zonder oordeel, zonder verwachtingen en zonder inspanning bekijkt. ZIEN. DAT BEN JE.

DAT DOE JE NIET!

Inmiddels herhaal je een Mantra (verklanking van de Werkelijkheid die altijd toeschouwer is). Zolang je niet in een Mantra bent ingewijd, ligt het voor de hand dat je gewoon de Naam herhaalt van Datgene waardoor het vierkant wordt gesymboliseerd: OM CHATOERASRAAYA NAMAH.

Een Mantra heeft een geheime kracht, die het Feit van meditatie vanzelf openbaart.

Onthoud dat meditatie de Schenker van levenskracht dichterbij brengt en daarom een zegen is voor je gezondheid én een ingrediënt van je psychohygiëne.

VOEDING

Heb je zelf een inzicht in gezonde voeding, neem het dan ter harte. Zelf beperk ik me hier tot de wenk elke hap te kauwen tot hij vloeibaar is. Goed kauwen geeft kracht aan het voedsel, spaart de maag en geeft een betere doorbloeding van de hersenen. Over een maand voel je het verschil!

WENKEN

Nieuwe ideeën en anders zijn worden door velen ervaren als een bedreiging. Wees daarom nooit demonstratief! Een innerlijke, uiterlijk nauwelijks merkbare vernieuwing wordt als een zegen ervaren!

Yoga is trouwens een innerlijke vernieuwing en boort een innerlijke stille kracht aan. Yoga behoeft geen uithangbord.

SCHRIJF

Een schriftelijke cursus houdt uiteraard in dat je kunt schrijven over praktische vragen die opreizen naar aanleiding van deze eerste les. Je vragen worden beantwoord per brief of in de volgende les. Sluit altijd een postzegel in en. als je me veel werk geeft, een kleine schenking voor de Yogavereniging: koken kost geld.

De volgende les gaat onder meer over de endocriene klieren, over gezond afslanken en over nieuwe oefeningen. Uitkijken dus.

   ONDER BEGELEIDING   

LEER JE DIT ALLES

VEEL BETER

Informatie: even bellen of e-mailen naar

J. Kiekens,

Volksverheffingstraat 95, 9300 Aalst

tel. (053) 777490

E-mail: Yoga Vedanta Aalst

klik